Маринован праз в горчица и бяло вино
Необходими продукти:
6 стръка праз
5 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет
3 супени лъжици бяло вино
2 чаени лъжици дижонска горчица
1/2 чаена лъжица захар
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете праза, отрежете зелената част, маринова се само бялата с малко от зелената основа.
Разрежете стръковете на по дължина, след това измийте и нарежете на по-малки парчета, които сложете в кипяща подсолена вода. Нека се варят в продължение на 10 минути, извадете в гевгир и оставете да се изтече излишната течност. Праза прехвърлете в чиния.
Смесете бялото вино с оцета в подходяща купа, прибавете горчицата и разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца. След това сложете захарта, сол и смлян черен пипер на вкус, отново разбийте до пълното разтваряне на сладките и солените кристалчета.
Накрая налейте зехтина и разбъркайте маринатата.
С нея полейте праза и го оставете за известно време, за да поеме вкусовете и ароматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Мандраке, Мандрагора
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Маринован праз в горчица и бяло вино