Маринован праз в горчица и бяло вино

Необходими продукти:
6 стръка праз
5 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет
3 супени лъжици бяло вино
2 чаени лъжици дижонска горчица
1/2 чаена лъжица захар
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете праза, отрежете зелената част, маринова се само бялата с малко от зелената основа.
Разрежете стръковете на по дължина, след това измийте и нарежете на по-малки парчета, които сложете в кипяща подсолена вода. Нека се варят в продължение на 10 минути, извадете в гевгир и оставете да се изтече излишната течност. Праза прехвърлете в чиния.
Смесете бялото вино с оцета в подходяща купа, прибавете горчицата и разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца. След това сложете захарта, сол и смлян черен пипер на вкус, отново разбийте до пълното разтваряне на сладките и солените кристалчета.
Накрая налейте зехтина и разбъркайте маринатата.
С нея полейте праза и го оставете за известно време, за да поеме вкусовете и ароматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовСЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовМИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Мандраке, Мандрагора
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Пилешко филе с мед и горчица
- Направете си целебен чеснов ликьор за 2 седмици
- Бързо маринован червен лук
- Пилешко филе в сос от мед, горчица и чесън
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Срещу трахеит правете компрес с горчица и разтривки с ракия
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
Коментари към Маринован праз в горчица и бяло вино