Маринован праз в горчица и бяло вино

Необходими продукти:
6 стръка праз
5 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет
3 супени лъжици бяло вино
2 чаени лъжици дижонска горчица
1/2 чаена лъжица захар
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете праза, отрежете зелената част, маринова се само бялата с малко от зелената основа.
Разрежете стръковете на по дължина, след това измийте и нарежете на по-малки парчета, които сложете в кипяща подсолена вода. Нека се варят в продължение на 10 минути, извадете в гевгир и оставете да се изтече излишната течност. Праза прехвърлете в чиния.
Смесете бялото вино с оцета в подходяща купа, прибавете горчицата и разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца. След това сложете захарта, сол и смлян черен пипер на вкус, отново разбийте до пълното разтваряне на сладките и солените кристалчета.
Накрая налейте зехтина и разбъркайте маринатата.
С нея полейте праза и го оставете за известно време, за да поеме вкусовете и ароматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
БИО ГОРЧИЦА С МЕД 150 г FAMILLE MARY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как влияе виното на здравето ни?
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Чеснови гюзлеми с праз и подправки
- Веган шишчета с тофу и праз
- Мариновани пилешки хапки
Коментари към Маринован праз в горчица и бяло вино