Маринован праз в горчица и бяло вино

Необходими продукти:
6 стръка праз
5 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет
3 супени лъжици бяло вино
2 чаени лъжици дижонска горчица
1/2 чаена лъжица захар
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете праза, отрежете зелената част, маринова се само бялата с малко от зелената основа.
Разрежете стръковете на по дължина, след това измийте и нарежете на по-малки парчета, които сложете в кипяща подсолена вода. Нека се варят в продължение на 10 минути, извадете в гевгир и оставете да се изтече излишната течност. Праза прехвърлете в чиния.
Смесете бялото вино с оцета в подходяща купа, прибавете горчицата и разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца. След това сложете захарта, сол и смлян черен пипер на вкус, отново разбийте до пълното разтваряне на сладките и солените кристалчета.
Накрая налейте зехтина и разбъркайте маринатата.
С нея полейте праза и го оставете за известно време, за да поеме вкусовете и ароматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Мандраке, Мандрагора
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Пилешко филе в сос от мед, горчица и чесън
- Мариновани свински уши
- Перфектната марината за пилешко месо
Коментари към Маринован праз в горчица и бяло вино