Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси
Необходими продукти:
- 6 пилешки филета
- 1 чаена чаша брашно
- сол, черен пипер, червен пушен пипер
- 30 грама меко масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 5 скилидки чесън, цели
- 150 милилитра бяло вино
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 50 грама каперси
- няколко стръка пресен кориандър или магданоз
- лимонови резенчета за украса
Начин на приготвяне:
Овкусете месото със, сол, черен пипер, червен пипер и го утепайте в брашното.
Разтопете в тиган маслото и запържете пилешкото. Отцедете и оставете настрана. В същото масло налейте зехтин, запържете чесъна, каперсите и налейте бульона.
Подправете с бялото вино и лимоновия сок. Добавете една лъжица брашно и разбъркайте докато течността се сгъсти.
Върнете филетата и гответе на слаб огън, под капак още 10 минути. Разсипете порции, поднесете ястието гарнирано с нарязан ситно кориандър или магданоз и лимонови резенчета.
Добър апетит!
Източник: www.panningtheglobe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ЛИБИФЕМ МЕНО 50+ таблетки * 30
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
FUN WINE МОСКАТО ПРАСКОВА 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Отглеждане на лимон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Каперси - полезни свойства и вреди
Коментари към Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси