Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси

Необходими продукти:
- 6 пилешки филета
- 1 чаена чаша брашно
- сол, черен пипер, червен пушен пипер
- 30 грама меко масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 5 скилидки чесън, цели
- 150 милилитра бяло вино
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 50 грама каперси
- няколко стръка пресен кориандър или магданоз
- лимонови резенчета за украса
Начин на приготвяне:
Овкусете месото със, сол, черен пипер, червен пипер и го утепайте в брашното.
Разтопете в тиган маслото и запържете пилешкото. Отцедете и оставете настрана. В същото масло налейте зехтин, запържете чесъна, каперсите и налейте бульона.
Подправете с бялото вино и лимоновия сок. Добавете една лъжица брашно и разбъркайте докато течността се сгъсти.
Върнете филетата и гответе на слаб огън, под капак още 10 минути. Разсипете порции, поднесете ястието гарнирано с нарязан ситно кориандър или магданоз и лимонови резенчета.
Добър апетит!
Източник: www.panningtheglobe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лимонова диета: Как да свалите един размер дънки за седем дни
- Как влияе виното на здравето ни?
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Пилешки гърди с фурми
- Изсветлете косата си с мед, лимон, канела и кокосово масло
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
Коментари към Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси