Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси

Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси

Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси - изображение

Необходими продукти:


  • 6 пилешки филета
  • 1 чаена чаша брашно
  • сол, черен пипер, червен пушен пипер
  • 30 грама меко масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 5 скилидки чесън, цели
  • 150 милилитра бяло вино
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 50 грама каперси
  • няколко стръка пресен кориандър или магданоз
  • лимонови резенчета за украса


Начин на приготвяне:


Овкусете месото със, сол, черен пипер, червен пипер и го утепайте в брашното.

пилешко филе с бяло вино, каперси и лимони

Разтопете в тиган маслото и запържете пилешкото. Отцедете и оставете настрана. В същото масло налейте зехтин, запържете чесъна, каперсите и налейте бульона.

Подправете с бялото вино и лимоновия сок. Добавете една лъжица брашно и разбъркайте докато течността се сгъсти.

Върнете филетата и гответе на слаб огън, под капак още 10 минути. Разсипете порции, поднесете ястието гарнирано с нарязан ситно кориандър или магданоз и лимонови резенчета.

пилешко филе с бяло вино, каперси и лимони

Добър апетит!

Източник: www.panningtheglobe.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеПроизводителиИсторияБотаникаДиети