Пъстърва в лимонов сос с каперси

Необходими продукти:
1 парчета филе от пъстърва с кожата всяко по 120 грама
1/4 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица смлян черен пипер
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
2 чаени лъжица нарязан магданоз
1/2 чаена лъжица каперси
1 лимон
Начин на приготвяне:
Направете два леки напречни разреза по филето над кожата. След това обърнете и натрийте със сол и черен пипер.
Сгорещете в тиган на среден огън 1/2 супена лъжица от маслото заедно със зехтина. Сложете рибата с кожата нагоре в мазнината и изпържете за около 3 минути - до златисто. Обърнете от другата страна и нека се приготвя още 2 минути. Когато извадите, оставете на топло.
В същия съд добавете останалото масло и разбърквайте, докато придобие златисто-кафяв цвят. Веднага добавете сока от лимона, магданоза, каперсите и резени от цитруса. Разбъркайте.
Сложете рибата в чинии и полейте с ароматния сос.
Поднесете веднага.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба на пара с домати и чесън
- Лимонова диета: Как да свалите един размер дънки за седем дни
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Задушена риба в бяло вино със зеленчуци
- Изсветлете косата си с мед, лимон, канела и кокосово масло
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Чеснова майонеза със зехтин
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
Коментари към Пъстърва в лимонов сос с каперси