Сос Тартар
Необходими продукти:
200 грама домашна майонеза
1 с. л. каперси
1 скилидка чесън
4-5 кисели краставички
малка връзка магданоз
0,5 ч. л. горчица на зърна
1-2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пригответе си домашна майонеза. Смелете краставичките, каперсите, чесъна и магданоза с помощта на кухненски робот (не много ситно). Ако не разполагате с робот, може да нарежете продуктите с нож на ситно. Смесете ги с горчицата, майонезата и лимоновия сок (може да добавите и зелен лук, ако желаете).
Сосът Тартар е подходящ като добавка към риба или сандвичи. Приготвен у дома е не само по-вкусен, но и по-полезен. Имайте предвид, че е най-добре да охладите соса не в хладилник или под климатика, а да го оставите на перваза на прозореца (ако навън е студено, разбира се).
Бон апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ЛИБИФЕМ МЕНО 50+ таблетки * 30
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
СКИНЛАЙТ ДЕГРИМИРАЩИ МОКРИ КЪРПИ С КРАСТАВИЦА * 30
АРКАЯ ПОДХРАНВАЩ И УСПОКОЯВАЩ БАЛСАМ ЗА СЛЕД БРЪСНЕНЕ 30 мл
БИЛКА АКВА НЕЙЧЪР ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кисело зеле - кулинарна традиция и народен лек
- Каперси - полезни свойства и вреди
- Сос Бъфало
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Вкусова сетивна система
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Сос Тартар