Сос Тартар

Необходими продукти:
200 грама домашна майонеза
1 с. л. каперси
1 скилидка чесън
4-5 кисели краставички
малка връзка магданоз
0,5 ч. л. горчица на зърна
1-2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пригответе си домашна майонеза. Смелете краставичките, каперсите, чесъна и магданоза с помощта на кухненски робот (не много ситно). Ако не разполагате с робот, може да нарежете продуктите с нож на ситно. Смесете ги с горчицата, майонезата и лимоновия сок (може да добавите и зелен лук, ако желаете).
Сосът Тартар е подходящ като добавка към риба или сандвичи. Приготвен у дома е не само по-вкусен, но и по-полезен. Имайте предвид, че е най-добре да охладите соса не в хладилник или под климатика, а да го оставите на перваза на прозореца (ако навън е студено, разбира се).
Бон апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пръскайте краставиците с домашен препарат срещу мана и други болести
- Салата от пъпеш и краставици
- Защо краставиците са горчиви и как да го предотвратим
- Краставица
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Защо е полезно да ядем краставици
- Френски дресинг за зеленчукова салата
- Чеснов салатен дресинг с босилек и риган
Коментари към Сос Тартар