Сос Тартар

Необходими продукти:
200 грама домашна майонеза
1 с. л. каперси
1 скилидка чесън
4-5 кисели краставички
малка връзка магданоз
0,5 ч. л. горчица на зърна
1-2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пригответе си домашна майонеза. Смелете краставичките, каперсите, чесъна и магданоза с помощта на кухненски робот (не много ситно). Ако не разполагате с робот, може да нарежете продуктите с нож на ситно. Смесете ги с горчицата, майонезата и лимоновия сок (може да добавите и зелен лук, ако желаете).
Сосът Тартар е подходящ като добавка към риба или сандвичи. Приготвен у дома е не само по-вкусен, но и по-полезен. Имайте предвид, че е най-добре да охладите соса не в хладилник или под климатика, а да го оставите на перваза на прозореца (ако навън е студено, разбира се).
Бон апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИБИФЕМ МЕНО 50+ таблетки * 30
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пръскайте краставиците с домашен препарат срещу мана и други болести
- Каперси - полезни свойства и вреди
- Сос Бъфало
- Как да си отгледаме краставици на балкона?
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Вкусова сетивна система
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Кашкавален сос Бешамел
- Класически сос за хамбургери
- Салата от репички с царевица и краставици
Коментари към Сос Тартар