Сос дзадзики с Фета

Необходими продукти:
200 грама гъсто натурално кисело мляко
2 корнишона (или 1 краставица)
2 - 3 скилидки чесън
100 грама сирене Фета
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете краставиците и ги настържете на едро ренде, отцедете излишния сок. Сиренето също настържете. Добавете го към краставиците и сложете нарязания магданоз, смесен с киселото мляко. Следва намачкания чесън, зехтина и лимоновия сок. Тъй като сиренето е солено, сол може и да не използвате.
Разбъркайте всичко и приберете в хладилника за 30 - 40 минути. Поднесете с прясно изпечен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
НАН 1 H.A. 400 г НЕСТЛЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Тутманик
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Сос Бъфало
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Сос дзадзики с Фета