Сос дзадзики с Фета
Необходими продукти:
200 грама гъсто натурално кисело мляко
2 корнишона (или 1 краставица)
2 - 3 скилидки чесън
100 грама сирене Фета
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете краставиците и ги настържете на едро ренде, отцедете излишния сок. Сиренето също настържете. Добавете го към краставиците и сложете нарязания магданоз, смесен с киселото мляко. Следва намачкания чесън, зехтина и лимоновия сок. Тъй като сиренето е солено, сол може и да не използвате.
Разбъркайте всичко и приберете в хладилника за 30 - 40 минути. Поднесете с прясно изпечен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Кисело зеле - кулинарна традиция и народен лек
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Сос дзадзики с Фета