Баница с Фета и спанак
Необходими продукти:
бутер тесто
500 грама спанак
сирене Фета
3 яйца
кедрови ядки
индийско орехче
зехтин
Начин на приготвяне:
Разстелете тестото във форма за печене, като част от него обхване и малко от стените на съда. Отгоре сложете спанака (измит и подсушен), ако листата са много големи - нарежете ги. Смесете яйцата с лъжичка зехтин, добавете индийско орехче на вкус, разбийте малко и излейте сместа върху спанака. Покрийте обилно с натрошено сирене Фета и поръсете с кедрови ядки. Посолете на вкус, но не забравяйте, че сиренето е солено.
Печете 20-25 минути при 170 градуса. Все пак, следете, защото всяка фурна е различна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ СПАНАК 500 мл
ПЕКТАМИКС pH АЛКАЛИЗАТОР 400 г
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г 67048
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Вина и сирена - кое с какво?
Коментари към Баница с Фета и спанак