Лазаня с пъстърва, домати и моцарела
Необходими продукти:
- 500-600 грама пъстърва
- 8-10 листа лазаня
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама моцарела
- 150 грама пармезан
- 1-2 супени лъжици лимонов сок
- 50 грама брашно
- 50 грама краве масло
- 700-800 милилитра прясно мляко
- щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки парчета пъстървата, овкусете със сол и черен пипер, напръскайте с лимонов сок и приберете в хладилника, докато дойде моментът за "сглобяване" на лазанята.
Направете сос бешамел, като разтопите маслото в тиган, след това в него изсипете брашното и разбъркайте. Започнете постепенно да наливате прясното мляко, нека сместа кипне и я варете 5-7 минути. Подправете с черен пипер, сол и щипка индийско орехче.
Намажете форма за печене (с примерни размери 20х20 сантиметра) със соса, сложете няколко листа лазаня, покрийте ги с бешамел, следват рибени късчета, пармезан (настърган), моцарела (нарязана на кубчета). Повторете редовете от продуктите още веднъж в същата последователност и завършете с кори лазаня. Намажете ги със сос, подредете кръгчета домати, парчета моцарела и поръсете с пармезан.
Поставете тавата във фурната, включена на 200 градуса. За пълна готовност на лазанята са необходими около 30-40 минути печене.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пъстърва - видове и ползи за здравето
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Кето лазаня с телешка кайма
Коментари към Лазаня с пъстърва, домати и моцарела