Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня с пъстърва, домати и моцарела

Лазаня с пъстърва, домати и моцарела

Лазаня с пъстърва, домати и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 500-600 грама пъстърва
  • 8-10 листа лазаня
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100 грама моцарела
  • 150 грама пармезан
  • 1-2 супени лъжици лимонов сок
  • 50 грама брашно
  • 50 грама краве масло
  • 700-800 милилитра прясно мляко
  • щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:

Нарежете на малки парчета пъстървата, овкусете със сол и черен пипер, напръскайте с лимонов сок и приберете в хладилника, докато дойде моментът за "сглобяване" на лазанята.

Направете сос бешамел, като разтопите маслото в тиган, след това в него изсипете брашното и разбъркайте. Започнете постепенно да наливате прясното мляко, нека сместа кипне и я варете 5-7 минути. Подправете с черен пипер, сол и щипка индийско орехче.

Намажете форма за печене (с примерни размери 20х20 сантиметра) със соса, сложете няколко листа лазаня, покрийте ги с бешамел, следват рибени късчета, пармезан (настърган), моцарела (нарязана на кубчета). Повторете редовете от продуктите още веднъж в същата последователност и завършете с кори лазаня. Намажете ги със сос, подредете кръгчета домати, парчета моцарела и поръсете с пармезан.

Поставете тавата във фурната, включена на 200 градуса. За пълна готовност на лазанята са необходими около 30-40 минути печене.

 лазаня

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно