Печена пъстърва с чеснов сос и картофи
Необходими продукти:
пъстърва
картофи
течна сметана
чесън
брашно
морков
лук
масло и олио
подправки (сол, черен пипер, дафинов лист)
Количествата на продуктите определете според вкусовите си предпочитания и желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Първо направете чесновия сос. Разтопете масло в подходящ съд и сложете нарязания чесън в него за няколко минути, докато си пусне аромата.
Прибавете лъжица брашно, нека се запържи и тогава налейте течна сметана, бъркайки енергично.
Щом сосът се сгъсти, налейте малко преварена вода и сложете подправките.
Когато сместа кипне, изключете котлона и затворете съда с капак.
Настържете моркова, лука оберете и нарежете ситно, след което ги изпържете.
Обелете картофи, нарежете ги на кръгчета със средна дебелина и сложете в тава.
Подправете със сол и смлян черен пипер, налейте олио и подредете почистената и нарязана на парчета риба отгоре.
Подсолете и разпределете морковите с лука върху пъстървата.
Полейте всичко с чесновия сос и изпечете ястието за 40-45 минути във фурната при температура от 180 градуса.
Добър апетит!
Снимки: master-food.ru
Автор: Julia Baranova (julibaranova.blogspot.com/)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Сладък картоф
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Печена пъстърва с чеснов сос и картофи