Глинтвайн от нар с портокал и канела
Необходими продукти:
2 нара
1 портокал
кората на 1/2 портокал
1 пръчка канела
настъргано индийско орехче на върха на ножа
2 - 3 чаени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Отделете зърната на нара от кората. Кората сварете в 1 литър кипяща вода в продължение на 5 - 10 минути. Изцедете сока от зърната и го налейте във водата. Добавете портокала, нарязан на парчета, подправките и 1/2 от кората на цитруса. Сложете всичко на бавен огън и когато напитката се загрее до 60 градуса, свалете от котлона. Прецедете и прибавете меда. Налейте глинтвайна във високи горещи чаши, за да изстива бавно.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
Коментари към Глинтвайн от нар с портокал и канела