Глинтвайн с коняк и лимон
Необходими продукти:
150 милилитра сухо червено вино
20 милилитра коняк
1/2 лимон
50 грама мед или захар
канела и карамфил на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте виното в подходящ съд, прибавете захарта и бъркайте, за да се разтвори. След това поставете на котлона и затоплете, но не допускайте да заври.
В горещото вино сложете резени лимон, канела и карамфил на вкус и налейте коняка. Оставете напитката да се запари за 10 - 15 минути и вече може да поднесете.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
Коментари към Глинтвайн с коняк и лимон