Глинтвайн с бира и мед
Необходими продукти:
600 милилитра тъмна бира
1 лимон (само кората)
щипка настърган джинджифил
индийско орехче
пръчка канела (може и смляна)
кардамон на вкус
3 - 4 зърна карамфил
мед на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте бирата в тенджера и сложете на котлона. Сгорещете максимално, но не допускайте да заври. След това намалете температурата до минимум и към горещата бира прибавете лимоновата кора, нарязана на широки ленти, подправките (без меда). Оставете напитката да поеме ароматите и увеличете температурата, за да се сгорещи отново (без да кипва). Когато това стане, свалете съда от котлона. Медът не се добавя в горещи напитки, затова нека глинтвайнът се охлади малко и тогава подсладете. Разлейте в подходящи чаши и може да поднесете с парченца плодове и пръчка канела (ако не сте използвали смляна преди това).
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
Коментари към Глинтвайн с бира и мед