Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
Необходими продукти:
- 500 милилитра бяло вино
- 1 портокал
- 1/2 лимон
- 5-7 зърна карамфил
- 1 пръчка канела
- 2-3 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Налейте бялото вино в подходящ съд и в него добавете зърната карамфил, пръчката канела, захарта и нарязаните на кубчета цитруси (заедно с корите).
Поставете на среден огън и сгорещете течността, без да допускате тя да заври.
Щом захарта се разтвори, свалете тенджерата от котлона и я затворете с капак.
Оставете така за 10-15 минути, след което разпределете напитката в чаши и поднесете.
Наздраве!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Глинтвайн с бира и мед
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
Коментари към Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон