Портокалов глинтвайн с канела
Необходими продукти:
1 портокал
500 милилитра портокалов сок
750 милилитра сухо червено вино
125 грама захар
2 пръчки канела
Начин на приготвяне:
В тенджера смесете портокаловия сок и виното. Поставете съда на бавен огън, добавете захарта, пръчките канела.
Настържете кората на портокала, разделете цитруса на парчета и сложете така подготвените части в течността на котлона.
Бъркайте, докато сладките кристалчета се разтопят (около 10 минути), без да допускате комбинацията да заври.
След това разпределете в подходящи чаши, украсете с парченца портокал или ябълка и поднесете.
Снимка: sunny7.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
Коментари към Портокалов глинтвайн с канела