Червен глинтвайн
Необходими продукти:
2 литра сухо червено вино
2 ябълки
2 портокала
парче джинджифил (колкото 1/2 от палец) - настърган
2 - 3 пръчки канела
4 супени лъжици мед
3 - 4 звездички анасон
5 - 6 зърна карамфил
3 - 4 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Налейте виното в тенджера и я поставете на среден огън. Почистете ябълките от сърцевината, нарежете ги на кубчета и прибавете съм виното. Разрежете портокалите на половина, изцедете сока им директно в тенджерата и тогава пуснете останалата част от цитрусите. Сложете подправките, затворете съда с капак и намалете котлона. Наблюдавайте сместа, в никакъв случай не допускайте да заври. Когато е достатъчно гореща, прибавете меда и бъркайте, докато се разтвори напълно. Опитайте на вкус и ако е необходимо подсладете още. Когато започне интензивно да се отделя пара, изключете котлона. Нека съдът постои под хавлиена кърпа или одеяло в продължение на около 5 - 10 минути, след което разлейте напитката в подходящи чаши, прецеждайки.
Може да украсите с резен портокал, също може предварително да намокрите ръба на чашата и да го потопите в захар.
Други подходящи допълнения за глинтвайн: розмарин, чай (например черен), а медът може да се замени от сладко от кайсии или облепиха.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
Коментари към Червен глинтвайн