Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
Необходими продукти:
750 милилитра сухо червено вино
1/2 чаена чаша бренди
1 чаена чаша вода
1 портокал
1 лимон
1 лайм
1/2 чаена чаша кленов сироп
5 зърна карамфил
1/2 индийско орехче
1 пръчка канела
1 шушулка ванилия
2 звездички анасон
Начин на приготвяне:
Измийте цитрусите, обелете корите им и изцедете сока от портокала. Разделете шушулката ванилия на две напречно.
В дълбока тенджера налейте водата, кленовия сироп (или захар), добавете корите от плодовете и портокаловия сок. След това сложете ванилията, анасона, карамфила и канелата, също настърганото индийско орехче. Поставете на съда на котлона и нека сместа заври, след което оставете да се приготвя в продължение на час на среден огън.
30 минути по-късно налейте 1/2 чаена чаша от виното. След като сиропът е готов, включете котлона (ниска температура), налейте останалото вино, брендито (по желание), увеличете температурата и нека всичко се вари в продължение на 5 минути на силен огън.
Остава да разпределите напитката в чаши и да поднесете топла.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
Коментари към Глинтвайн от червено вино с кленов сироп