Глинтвайн с коняк и сушени плодове
Необходими продукти:
700 милилитра червено вино
5 сушени сини сливи
5 сушени кайсии без костилки
1 лимон
100 милилитра коняк
зърна карамфил - на вкус
пръчки канела - на вкус
захар и мед на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете лимона на две части и във вътрешността на всяка забийте зърната карамфил. Сложете плода в тенджера, добавете канелата. Сушените плодове нарежете на парчета и изсипете и тях в съда, в който ще приготвяте напитката. Налейте виното и малко захар. Поставете на котлона и изчакайте, докато сместа кипне, но не е необходимо да се вари. След това сложете меда и налейте коняка (може да използвате водка вместо коняк). Затворете тенджерата с капак и изчакайте около 30 минути, за да се поемат вкусовете и ароматите, след което разлейте в подходящи чаши и поднесете.
Ако желаете прецедете и затоплете напитката, преди да сервирате.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
Коментари към Глинтвайн с коняк и сушени плодове