Безалкохолен глинтвайн със сок от касис, мед и канела
Необходими продукти:
750 милилитра прясно сварен червен плодов чай
750 милилитра сок от касис
250 милилитра прясно изцеден портокалов сок
1 пръчка канела
2 зрънца карамфил
2 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма тенджера горещият плодов чай със соковете от касис и портокал. Прибавете пръчката канела, зрънцата карамфил и меда. Сгорещете, нека заври и няколко минути по-късно намалете температурата на котлона. Оставете напитката да се приготвя в продължение на 8-10 минути на бавен огън, след което може да поднесете.
Тъй като медът губи полезните си свойства при нагряване, може да го прибавите, преди да консумирате ароматния глинтвайн.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
Коментари към Безалкохолен глинтвайн със сок от касис, мед и канела