Меден глинтвайн с ябълка и портокал
Необходими продукти:
1 бутилка сухо червено или бяло вино
1/2 ябълка
1/2 портокал
12 зърна карамфил
пръчка канела
4 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Нарежете плодовете на парчета, сложете ги в тенджера, налейте виното, добавете подправките и меда. Разбъркайте и поставете съда на тих огън. Нека сместа се затопли до 70 градуса, но не допускайте да заври.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
Коментари към Меден глинтвайн с ябълка и портокал