Ябълков глинтвайн с бяло вино и канела
Необходими продукти:
200 милилитра ябълков сок
2 зрънца карамфил
230 милилитра сухо бяло вино
1 пръчка канела
3 супени лъжици ябълкова водка
шепа пресни малини
3 средни ябълки
2 супени лъжици захар
1 портокалова кора
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, разрежете на 4 части и почистете от сърцевината със семената. Нарежете на тънки парчета, които сложете в тенджера. Налейте бялото вино, добавете канелата, зрънцата карамфил, захарта и половината от портокаловата кора.
Поставете съда на котлона и нека заври. Оставете да се приготвя на слаб огън в продължение на 10 минути, докато ябълките омекнат. Свалете от котлона.
Останалата цитрусова кора нарежете на тънки ивици, малините почистете.
След това извадете ябълковите парченца с помощта на решетъчна лъжица и ги прокарайте през сито. Върнете в тенджерата с виното и затоплете сместа за 2-3 минути. Налейте водката, прибавете малините, затворете съда с капак и нека напитката се запари за 10-15 минути.
Разпределете глинтвайна в подходящи чаши, украсете с портокалови кори и поднесете.
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Червен глинтвайн
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Глинтвайн Горещи искри
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Меден глинтвайн с ябълка и портокал
- Портокалов глинтвайн
- Глинтвайн от червено вино с кленов сироп
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
Коментари към Ябълков глинтвайн с бяло вино и канела