Бял глинтвайн с канела и джинджифил
Необходими продукти:
1 литър сухо бяло вино
5 зрънца карамфил
1 пръчка канела
1 портокал
20 - 50 грама захар
1 звездичка анасон
3 "капсули" кардамон
1/4 пръчка ванилия
3 сантиметра корен джинджифил
Начин на приготвяне:
Направата на глинтвайн е лесна, но за получаването на добра напитка трябва да използвате качествено вино, по-малко захар и подправките да не бъдат смлени, защото ще се промени вкуса на виното. Освен това, глинтвайнът не се вари. За безалкохолни варианти използвайте сок вместо вино, портокала може да замените с лимон, а захарта с мед.
Налейте виното в подходящ съд с дръжка, добавете захарта, подправките и нарязания на кръгчета портокал. Сложете на котлона, веднага след като течността кипне, свалете от огъня. Затворете с капак и оставете напитката да се запари за няколко минути. Прецедете и налейте в стъклени чаши.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Глинтвайн с коняк и сушени плодове
- Глинтвайн от нар с портокал и канела
- Глинтвайн с коняк и лимон
- Портокалов глинтвайн с бяло вино, канела и лимон
- Глинтвайн с бира и мед
- Червен глинтвайн с кафе и коняк
- Портокалов глинтвайн с канела
- Глинтвайн Горещи искри
- Безалкохолен глинтвайн със сок от касис, мед и канела
Коментари към Бял глинтвайн с канела и джинджифил