Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)

Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)

Домашни кори за лазаня (класическа рецепта) - изображение

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1,5 чаени чаши пшенично брашно
  • 1/2 чаена лъжица сол


Начин на приготвяне:

Пресейте в дълбока купа брашното, направете вдлъбнатина в центъра, в която сложете солта, чукнете яйцето и налейте зехтина. Смесете продуктите, замесвайки тесто. Покрийте го със стреч фолио.

тесто

След 15 минути го разделете на 3-4 равни части, които разточете с помощта на машина за паста или използвайте обикновена точилка (пластовете трябва да бъдат тънки, а плотът, върху който ги разточвате - посипан с брашно).

тесто за лазаня

тесто за лазаня

Сложете корите върху дървена повърхност да изсъхнат до чупливост (на стайна температура за едно денонощие или изсушете във фурната, като градусите да са ниски).

тесто за лазаня

Преди да се заемете с приготвянето на лазанята, пуснете една по една корите в кипяща вода за 5 минути всяка.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съвети