Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Лесна лазаня с патладжан и рикота

Лесна лазаня с патладжан и рикота

Лесна лазаня с патладжан и рикота - изображение

Ако обичате патладжани с доматен сос, със сигурност ще харесате и следващото ястие. Лазанята с "кори" от патладжан е много бърза и вкусна и с много наситени и приятни вкусове. Няма начин да не ви хареса комбинацията от сирена, доматен сос и патладжан.

Необходими продукти:

  • 3 патладжана
  • сол
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 скилидки чесън - смачкани
  • 1 глава лук
  • 2 супени лъжици риган
  • черен пипер на вкус
  • 800 грама сос маринара
  • 400 гр. рикота
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 яйце
  • 1/4 чаена чаша магданоз
  • 4 чаени чаши настъргана зряла моцарела

Начин на приготвяне:

Нарежете тънко по дължина патладжаните. Посолете ги и ги оставете за 20 минути, след което ги подсушете с кухненска хартия.

Загрейте голям тиган на средна степен и налейте зехтина. Сложете смачканите скилидки чесън и разбъркайте, добавете лука, нарязан на ситно и ригана. Подправете със сол и черен пипер, гответе, докато лука стане прозрачен. Добавете соса маринара и гответе, докато започне да къкри.

В купа смесете рикотата, пармезана, яйцето и магданоза. Подправете отново със сол и черен пипер.

В керамична правоъгълна тавичка сложете малко от соса маринара и намажете с него дъното й. Подредете един слой от патладжана, отгоре сложете слой рикота, поръсете с моцарела, следва сос маринара и отново повторете в същия ред. Завършете с патладжани и сос маринара. Поръсете с моцарела и пармезан.

Покрийте с фолио и печете 35 минути на 200 градуса. Преди сервиране поръсете с листенца магданоз.

лазаня

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаника