Лесна лазаня с патладжан и рикота
Ако обичате патладжани с доматен сос, със сигурност ще харесате и следващото ястие. Лазанята с "кори" от патладжан е много бърза и вкусна и с много наситени и приятни вкусове. Няма начин да не ви хареса комбинацията от сирена, доматен сос и патладжан.
Необходими продукти:
- 3 патладжана
- сол
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 скилидки чесън - смачкани
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици риган
- черен пипер на вкус
- 800 грама сос маринара
- 400 гр. рикота
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 4 чаени чаши настъргана зряла моцарела
Начин на приготвяне:
Нарежете тънко по дължина патладжаните. Посолете ги и ги оставете за 20 минути, след което ги подсушете с кухненска хартия.
Загрейте голям тиган на средна степен и налейте зехтина. Сложете смачканите скилидки чесън и разбъркайте, добавете лука, нарязан на ситно и ригана. Подправете със сол и черен пипер, гответе, докато лука стане прозрачен. Добавете соса маринара и гответе, докато започне да къкри.
В купа смесете рикотата, пармезана, яйцето и магданоза. Подправете отново със сол и черен пипер.
В керамична правоъгълна тавичка сложете малко от соса маринара и намажете с него дъното й. Подредете един слой от патладжана, отгоре сложете слой рикота, поръсете с моцарела, следва сос маринара и отново повторете в същия ред. Завършете с патладжани и сос маринара. Поръсете с моцарела и пармезан.
Покрийте с фолио и печете 35 минути на 200 градуса. Преди сервиране поръсете с листенца магданоз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лазаня с пилешко, патладжани и млечен сос
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Салата Капрезе с грилован патладжан
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
- Печен патладжан с пармезан и млечен сос
- Ливанска разядка Мутабал
- Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос
- Пълнен патладжан с нахут, домат и чесън
Коментари към Лесна лазаня с патладжан и рикота