Мариновани патладжани с чесън

Необходими продукти:
5-6 патладжана
150 милилитра ябълков оцет
2 чаени чаши вода
4 зърна карамфил
5 дафинови листа
10 зърна черен пипер
3 супени лъжици захар
1,5 чаени лъжици сол
1 супена лъжица олио
10 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните и ги нарежете по дължина на парчета с дебелина около 1 сантиметър. Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни до образуването на златиста коричка. Ако предпочитате, може да натриете с чесън, преди да изпържите.
Направете маринатата. В подходяща купа смесете водата с оцета, добавете всички подправки и чесъна. Поставете съда на котлона и нека сместа кипне. Свалете от огъня и оставете да се охлади.
Когато това стане, потопете всяко парче патладжан в ароматната течност и подредете ивиците в дълбок съд. Залейте ги с маринатата и приберете в хладилника за времето от 1 до 5 дни по ваша преценка и вкус.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
БИОХЕРБА ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули 10 мг * 150
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА + ЖЕЛЯЗО БЕЗАЛКОХОЛЕН ИЗВЛЕК 100 мл
БИОВИТАЛИТИ ХРАНОСМИЛАНЕ И СТОМАШНО-ЧРЕВЕН ТРАКТ тинктура без алкохол 25 мл
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
Коментари към Мариновани патладжани с чесън