Мини рулца от лазаня с рикота и спанак
Необходими продукти:
- 8 лазаня кори, сварени
- 1 чаена чаша замразен спанак
- 400 грама рикота
- 1/2 чаена чаша пармезан
- 1 яйце
- 1/2 чаена лъжица накълцан на ситно чесън
- 1/2 чаена лъжица италианска подправка
- сос за пица
- 1 чаена чаша настъргана моцарела или кашкавал
- сол и черен пипер по желание
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 175 градуса.
Намазнете голяма тава с мазнина по избор или напръскайте с готварски спрей.
Размразете спанака и добре го отцедете от излишната вода - стиснете го с ръце, а след това може да го отцедите и през кърпа. Целта е да изкарате по-голямата част от водата, за да не се разтече плънката.
В купа комбинирайте отцедения спанак, рикотата, настържете пармезана, добавете яйцето, чесъна и италианската подправка. Подправете със сол и черен пипер.
Подсушете корите лазаня и нарежете през средата напречно. Разпределете плънката върху корите и навийте на стегнати рулца.
Подредете ги в тавата, а върху всяко сложете по една чаена лъжичка доматен сос и поръсете с настъргания кашкавал.
Покрийте тавата с фолио и печете за 18-20 минути (ако желаете пастата да е хрупкава в крищата, запечете без фолио).
Сервирайте с допълнително доматен сос.
tablespoon.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Сладка лазаня
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Кето лазаня с телешка кайма
Коментари към Мини рулца от лазаня с рикота и спанак