Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Лазаня от тиквички с пилешка кайма и кашкавал

Лазаня от тиквички с пилешка кайма и кашкавал

Лазаня от тиквички с пилешка кайма и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама тиквички
  • 300 грама пилешка кайма
  • глава стар лук
  • 1 морков
  • 100 грама кашкавал с ниска масленост
  • 4 супени лъжици натурално кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • черен пипер, сол


Начин на приготвяне:

Изпържете в тиган пилешката кайма в малко мазнина. Добавете наситнения лук, настъргания морков и налейте малко вода. Задушете сместа на слаб огън за десет минути.

След това прибавете доматеното пюре и три минути по-късно (през които не спирате да бъркате) подправете със смлян черен пипер и подсолете на вкус.

Нарежете тиквичките по дължина на тънки парчета. Половината от тях сложете в огнеупорен съд с плоско дъно и разпределете половината от каймата.

В отделна купа разбийте киселото мляко (може да заместите със заквасена сметана) и яйцето. Подсолете малко.

Половината от тази комбинация изсипете върху каймата и повторете слоевете от продукти в същата последователност.

Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал или друг вид подходящо сирене.

Поставете съда във фурната при температура от 200 градуса до готовност на всички продукти. Щом тиквичките омекнат, а покритието се зачерви, може да извадите ястието от уреда.

Лазанята е готова, поднесете я гореща.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиДиети