Лазаня от тиквички с пилешка кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- 400 грама тиквички
- 300 грама пилешка кайма
- глава стар лук
- 1 морков
- 100 грама кашкавал с ниска масленост
- 4 супени лъжици натурално кисело мляко
- 1 яйце
- 1 супена лъжица доматено пюре
- черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържете в тиган пилешката кайма в малко мазнина. Добавете наситнения лук, настъргания морков и налейте малко вода. Задушете сместа на слаб огън за десет минути.
След това прибавете доматеното пюре и три минути по-късно (през които не спирате да бъркате) подправете със смлян черен пипер и подсолете на вкус.
Нарежете тиквичките по дължина на тънки парчета. Половината от тях сложете в огнеупорен съд с плоско дъно и разпределете половината от каймата.
В отделна купа разбийте киселото мляко (може да заместите със заквасена сметана) и яйцето. Подсолете малко.
Половината от тази комбинация изсипете върху каймата и повторете слоевете от продукти в същата последователност.
Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал или друг вид подходящо сирене.
Поставете съда във фурната при температура от 200 градуса до готовност на всички продукти. Щом тиквичките омекнат, а покритието се зачерви, може да извадите ястието от уреда.
Лазанята е готова, поднесете я гореща.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Лазаня от тиквички с пилешка кайма и кашкавал