Палео лазаня с тиквички

Необходими продукти:
за босилковия сос
- 1 чаена чаша безсолно кашу
- 1/2 чаена чаша неподсладено бадемово мляко
- 1/4 чаена чаша босилек
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
за доматения сос
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 пресовани скилидки чесън
- 2-3 зрели домати, нарязани ситно
- 1 чаена чаша сварен артишок
- 1/4 чаена чаша пресен босилек
- сол и черен пипер на вкус
за корите
- 6 тиквички
- щипка морска сол
- пресен босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто в купа с вода за 30 минути. Сипете в каната на блендер, добавете останалите съставки и разбийте до хомогенност.
Загрейте зехтина, задушете нарязания лук, чесъна, доматите, артишока и босилека. Поправете със солта и черния пипер. Намалете мощността на котлона и оставете соса да къкри на слаб огън още 15 минути.
Нарежете тиквичките на фино, подсолете и ги отцедете. Подгответе тавичка, сипете на дъното й черпак от доматения сос, сложете тиквички и гарнирайте с босилковия.
По същия начин наредете и завършете лазанята с доматената салса. Поръсете със зехтин и запечете за 30-35 минути на 200 градуса. Сервирайте ястието топло, поръсено с пресен босилек.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ХРОМ ПИКОЛИНАТ капсули 100 мкг * 90
АНТИОКСИДАНТ ЗЕЛЕНЧУКОВ капсули * 60 NATURE'S WAY
МАЙПРОТЕИН МИЦЕЛАРЕН КАЗЕИН 1 кг
СУОНСЪН КУРКУМА, БОСВЕЛИЯ И ВИШНА ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60
НАУ ФУДС НАТОКИНАЗА капсули 100 мг * 120
Безплатна доставка за България!ПРОБИОТИК СЪЛЮШЪНС С ЕНЗИМИ капсули * 30 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чия, чиа
- Д-р Георги Гайдурков: Смятаната за нелечима есенциална хипертония всъщност се лекува за две седмици
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Палео лазаня с тиквички