Палео лазаня с тиквички
Необходими продукти:
за босилковия сос
- 1 чаена чаша безсолно кашу
- 1/2 чаена чаша неподсладено бадемово мляко
- 1/4 чаена чаша босилек
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
за доматения сос
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 пресовани скилидки чесън
- 2-3 зрели домати, нарязани ситно
- 1 чаена чаша сварен артишок
- 1/4 чаена чаша пресен босилек
- сол и черен пипер на вкус
за корите
- 6 тиквички
- щипка морска сол
- пресен босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто в купа с вода за 30 минути. Сипете в каната на блендер, добавете останалите съставки и разбийте до хомогенност.
Загрейте зехтина, задушете нарязания лук, чесъна, доматите, артишока и босилека. Поправете със солта и черния пипер. Намалете мощността на котлона и оставете соса да къкри на слаб огън още 15 минути.
Нарежете тиквичките на фино, подсолете и ги отцедете. Подгответе тавичка, сипете на дъното й черпак от доматения сос, сложете тиквички и гарнирайте с босилковия.
По същия начин наредете и завършете лазанята с доматената салса. Поръсете със зехтин и запечете за 30-35 минути на 200 градуса. Сервирайте ястието топло, поръсено с пресен босилек.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР КАЛЦИЙ МАГНЕЗИЙ ЦИТРАТ таблетки * 50
СУОНСЪН КУРКУМА, БОСВЕЛИЯ И ВИШНА ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60 SW1592
ПРОМО21 СЕНЧЪРИ САО ПАЛМЕТО капсули 450 мг * 200
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
СОЛГАР ВИТАМИН B КОМПЛЕКС + ВИТАМИН C таблетки * 100
СОЛГАР ГЛОГ ПЛОД капсули * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чия, чиа
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Джоб пица с кори за лазаня
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Д-р Георги Гайдурков: Смятаната за нелечима есенциална хипертония всъщност се лекува за две седмици
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Вегетарианството невинаги е здравословно - интервю с доцент Веселка Дулева
Коментари към Палео лазаня с тиквички