Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати

Необходими продукти:
- 600 грама пилешка кайма
- 400 грама пресни печурки
- 150 грама сладки чушки
- 200 грама чери домати
- 250 грама заквасена сметана (масленост 10-15%)
- 400 грама обезмаслен кефир
- 100 грама лук
- 40 грама кашкавал
- 9 листа лазаня
- магданоз
Начин на приготвяне:
Изпържете поотделно каймата, зеленчуците с гъбите до полуготовност. След това ги смесете и оставете да се охладят.
Направете сос, комбинирайки сметаната с кефира, добавете наситен магданоз, подправки по избор, подсолете.
След като плънката и сосът са готови, е време за сглобяване на лазанята.
На дъното на подходящ съд сложете няколко готови кори, върху тях от каймата със запържените зеленчуци и гъбите, домати и полейте със соса. Повторете още 3 пъти реденето в същата последователност.
Последния лист лазаня поръсете с настърган кашкавал и поставете съда във фурната за половин час при температура от 220 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Джоб пица с кори за лазаня
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, кисели краставички и маслини
- Лазаня приготвена в микровълнова фурна
- Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан
- Лазаня с пилешко, патладжани и млечен сос
- Лазаня в чаша за един
- Гъбена лазаня
Коментари към Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати