Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати

Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати

Лазаня с пилешко, гъби, лук и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама пилешка кайма
  • 400 грама пресни печурки
  • 150 грама сладки чушки
  • 200 грама чери домати
  • 250 грама заквасена сметана (масленост 10-15%)
  • 400 грама обезмаслен кефир
  • 100 грама лук
  • 40 грама кашкавал
  • 9 листа лазаня
  • магданоз


Начин на приготвяне:

Изпържете поотделно каймата, зеленчуците с гъбите до полуготовност. След това ги смесете и оставете да се охладят.

Направете сос, комбинирайки сметаната с кефира, добавете наситен магданоз, подправки по избор, подсолете.

След като плънката и сосът са готови, е време за сглобяване на лазанята.

На дъното на подходящ съд сложете няколко готови кори, върху тях от каймата със запържените зеленчуци и гъбите, домати и полейте със соса. Повторете още 3 пъти реденето в същата последователност.

Последния лист лазаня поръсете с настърган кашкавал и поставете съда във фурната за половин час при температура от 220 градуса.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно