Апетитна многослойна пита с кайма, ориз, гъби и кашкавал

Необходими продукти
За тестото:
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 - 1,5 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода, изгасена в оцет или 2 чаени лъжици бакпулвер
За плънката:
300 грама консервирани гъби
300 грама настърган кашкавал
1 чаена чаша сварен ориз (може до полуготовност)
300 грама кайма, изпържена с лук
300 грама замразен зелен фасул
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с млякото, прибавете солта, содата и брашното. Направете тесто.
Застелете подходяща форма с хартия за печене и започнете да подреждате слоеве от продуктите. Първо сложете гъбите, нарязани на плочки, поръсете с настърган кашкавал, разпределете ред от ориза, следва каймата с лука и завършете със зеления фасул. Залейте всичко с тестото и поставете съда във фурната. Питата се пече при температура от 175 градуса в продължение на около 40 минути.
Когато извадите, оставете да престои 20 минути, за да се охлади малко и обърнете върху подходящ плосък съд.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Овесени питки с кисело мляко
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Африкански питки теф инджера с чътни от моркови
- Отворена пита с картофи и лук
Коментари към Апетитна многослойна пита с кайма, ориз, гъби и кашкавал