Питка с кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- суха мая за хляб две пакетчета
- килограм брашно
- затоплено прясно мляко около 300 милилитра
- една супена лъжица сол
- една чаена лъжица захар
- три яйца
- половин чаена чаша олио
- един жълтък
- една супена лъжица прясно мляко
за плънката:
- 250-300 грама овкусена кайма
- 100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Маята смесете със солта, захарта, прясното мляко и разбийте яйцата заедно с олиото. Пресейте брашното в дълбок съд, налейте двете смеси, направете тестото и го оставете да втаса.

Разделете го на равни части, разточете и с помощта на чаша изрежете кръгове.

Всяка формичка намажете с кайма, поръсете с кашкавал, прегънете и притиснете леко краищата.

По същия начин оформете останалите рингове и подредете в тава, покрита с перманентна хартия.

Глазирайте питката с разбит жълтък и мляко, оставате я да втаса отново и след това изпечете на 180-200 градуса до златист цвят. Завийте готовото печиво с влажна кърпа, а след като изстине разрежете и поднесете.

Добър апетит!
Източник: ifs.cook-time.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Овесени питки с кисело мляко
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Кето питки със семена
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Питка с кайма и кашкавал