Питка с кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- суха мая за хляб две пакетчета
- килограм брашно
- затоплено прясно мляко около 300 милилитра
- една супена лъжица сол
- една чаена лъжица захар
- три яйца
- половин чаена чаша олио
- един жълтък
- една супена лъжица прясно мляко
за плънката:
- 250-300 грама овкусена кайма
- 100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Маята смесете със солта, захарта, прясното мляко и разбийте яйцата заедно с олиото. Пресейте брашното в дълбок съд, налейте двете смеси, направете тестото и го оставете да втаса.
Разделете го на равни части, разточете и с помощта на чаша изрежете кръгове.
Всяка формичка намажете с кайма, поръсете с кашкавал, прегънете и притиснете леко краищата.
По същия начин оформете останалите рингове и подредете в тава, покрита с перманентна хартия.
Глазирайте питката с разбит жълтък и мляко, оставате я да втаса отново и след това изпечете на 180-200 градуса до златист цвят. Завийте готовото печиво с влажна кърпа, а след като изстине разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: ifs.cook-time.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Тутманик
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Коментари към Питка с кайма и кашкавал