Питка с кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- суха мая за хляб две пакетчета
- килограм брашно
- затоплено прясно мляко около 300 милилитра
- една супена лъжица сол
- една чаена лъжица захар
- три яйца
- половин чаена чаша олио
- един жълтък
- една супена лъжица прясно мляко
за плънката:
- 250-300 грама овкусена кайма
- 100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Маята смесете със солта, захарта, прясното мляко и разбийте яйцата заедно с олиото. Пресейте брашното в дълбок съд, налейте двете смеси, направете тестото и го оставете да втаса.
Разделете го на равни части, разточете и с помощта на чаша изрежете кръгове.
Всяка формичка намажете с кайма, поръсете с кашкавал, прегънете и притиснете леко краищата.
По същия начин оформете останалите рингове и подредете в тава, покрита с перманентна хартия.
Глазирайте питката с разбит жълтък и мляко, оставате я да втаса отново и след това изпечете на 180-200 градуса до златист цвят. Завийте готовото печиво с влажна кърпа, а след като изстине разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: ifs.cook-time.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Овесени питки с кисело мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
Коментари към Питка с кайма и кашкавал