Чеснови питки със сирене
Необходими продукти:
За тестото:
2 чаени чаши брашно с връх (чаша с вместимост 200 милилитра)
50 грама студено краве масло
3/4 чаена чаша течна сметана с масленост 10%
1 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена лъжица чесън на прах
щипка сол
малко прясно смлян черен пипер
За плънката:
250 грама овче сирене (може и краве)
4 скилидки чесън
връзка магданоз
3 супени лъжици зехтин
прясно смлян черен пипер на вкус
За поръсване:
настърган пармезан
1 жълтък + 1 супена лъжица течна сметана (с масленост 10%)
Начин на приготвяне:
Нарежете студеното масло на кубчета. Пресейте брашното и добавете към него набухвателя, сложете и останалите сухи съставки. След това добавете кубчетата масло и бързо разбъркайте, за да се получат "трохи".
Налейте сметаната и бързо замесете еднородно тесто, увийте го във фолио и приберете за час в хладилника.
Направете плънката. За целта нарежете на ситно чесъна и магданоза, смесете ги и добавете останалите продукти. Ако е необходимо, сложете още малко зехтин.
Загрейте фурната до 220 градуса.
Разточете тестото (да не е много тънко) върху посипан с брашно плот. Нека придобие правоъгълна форма, а едната от страните й да бъде около 35 см. Сложете плънката на единия край, навийте стегнато руло и го нарежете на 12 - 14 части. Подредете ги в тава, застлана с пергамент, намажете повърхността им с жълтъка, който сте разбили със сметаната и поръсете с настърган пармезан.
Изпечете до златисто, времето зависи от фурната ви (около 15 - 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Чеснови питки със сирене