Запечени хлебчета с моцарела, кашкавал и извара
Необходими продукти:
- 2 хлебчета/питки
- 60 грама моцарела
- 60 грама кашкавал
- 60 грама моцарела
- 4 стръка магданоз
- 3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- яйце или кисело мляко при необходимост
Начин на приготвяне:
Намачкайте изварата с вилица или я прокарайте през сито, а кашкавала и моцарелата настържете едро. Смесете сирената в дълбока купа, подправете, добавете скилидки чесън (накълцани ситно или използвайте чесън на прах) и нарязаните листенца на магданоза.
Тук е моментът да прецените дали сместа има нужда от добавяне на яйце или кисело мляко, за да стане еднородна.
Направете хоризонтални разрези на хлебчетата, чиято дълбочина да бъде около 2 сантиметра. След това запълнете с плънката и запечете хлебчетата във фурната на 180 градуса (използвайте функция грил без вентилатор).
Щом сирената се разтопят и зачервят, поднесете хлебчетата (горещи).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Вина и сирена - кое с какво?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Запечени хлебчета с моцарела, кашкавал и извара