Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос

Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос

Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама настърган кашкавал
  • 200 грама натрошено меко сирене
  • 2 разбити яйца
  • 100 грама настърган чедър
  • 50 грама настъргана моцарела
  • 100 грама едро смляна галета
  • сол, черен пипер, кимион според вкуса
  • 1 настъргана глава лук
  • 1 супена лъжица брашно
  • олио за пържене


за соса


  • 2 супени лъжици маскарпоне
  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици кисело мляко
  • сол, черен пипер
  • сок от половин лимон


Начин на приготвяне:


В купа сложете настъргания кашкавал, мекото сирене, чедъра, моцарелата, лука и подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Добавете брашното и яйцето, разбъркайте и загребете една супена лъжица от сместа.

Оваляйте я в галетата и изпържете в силно сгорещена мазнина. Отцедете и подредете кашкавалени кюфтета в чиния или плато.

Направете соса като смесите в купичка маскарпонето с пресован чесън, кисело мляко, лимонов сок, подправки и разбъркате до хомогенност. Поднесете ястието с млечния сос и се насладете на вкуса.

кашкавалени кюфтета със сирена

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.homecookingadventure.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимки