Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос
Необходими продукти:
- 300 грама настърган кашкавал
- 200 грама натрошено меко сирене
- 2 разбити яйца
- 100 грама настърган чедър
- 50 грама настъргана моцарела
- 100 грама едро смляна галета
- сол, черен пипер, кимион според вкуса
- 1 настъргана глава лук
- 1 супена лъжица брашно
- олио за пържене
за соса
- 2 супени лъжици маскарпоне
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици кисело мляко
- сол, черен пипер
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
В купа сложете настъргания кашкавал, мекото сирене, чедъра, моцарелата, лука и подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Добавете брашното и яйцето, разбъркайте и загребете една супена лъжица от сместа.
Оваляйте я в галетата и изпържете в силно сгорещена мазнина. Отцедете и подредете кашкавалени кюфтета в чиния или плато.
Направете соса като смесите в купичка маскарпонето с пресован чесън, кисело мляко, лимонов сок, подправки и разбъркате до хомогенност. Поднесете ястието с млечния сос и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.homecookingadventure.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Запечен хляб с кашкавал и чесън
Коментари към Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос