Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал
![Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/kufteta-v-sos-marinata-s-kashkaval.jpg)
Необходими продукти:
- 1 килограм кайма смес
- 10 грама млян кимион
- 10 грама черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- половин връзка пресен магданоз
- половин връзка пресен лук
- 2 супени лъжици брашно
- 50 грама масло
за соса
- 5 меки домата
- 100 милилитра доматен сок
- 1-2 чушки
- 2 скилидки чесън
- листенца пресен магданоз
- зехтин около 50 милилитра
- 1 глава стар лук
- 50 милилитра бяло вино
- 5 грама захар
- сол, черен пипер
- 200 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата и я подправете със солта, черния пипер и кимиона. Нарежете лука, магданоза и ги прибавете. Разбъркайте и омесете каймата. От нея оформете кюфтета, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в сгорещеното масло.
Отцедете и подредете в тава. В същата мазнина запържете лука, нарязаните меки домати, чушките, чесъна и пресния магданоз. Добавете зехтина, виното, захарта, солта и пипера.
Задушете сместа и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Разпределете соса върху кюфтенцата и поръсете с кашкавала.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Разсипете ястието в порции, поднесете и се насладете на вкуса и аромата му.
Бон Апети!
Източник: www.thechunkychef.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
Коментари към Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал