Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал

Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал

Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм кайма смес
  • 10 грама млян кимион
  • 10 грама черен пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • половин връзка пресен магданоз
  • половин връзка пресен лук
  • 2 супени лъжици брашно
  • 50 грама масло

 

за соса

 

  • 5 меки домата
  • 100 милилитра доматен сок
  • 1-2 чушки
  • 2 скилидки чесън
  • листенца пресен магданоз
  • зехтин около 50 милилитра
  • 1 глава стар лук
  • 50 милилитра бяло вино
  • 5 грама захар
  • сол, черен пипер
  • 200 грама настърган кашкавал


Начин на приготвяне:


В купа сложете каймата и я подправете със солта, черния пипер и кимиона. Нарежете лука, магданоза и ги прибавете. Разбъркайте и омесете каймата. От нея оформете кюфтета, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в сгорещеното масло.

Отцедете и подредете в тава. В същата мазнина запържете лука, нарязаните меки домати, чушките, чесъна и пресния магданоз. Добавете зехтина, виното, захарта, солта и пипера.

Задушете сместа и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Разпределете соса върху кюфтенцата и поръсете с кашкавала.

кюфтета в сос маринара

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Разсипете ястието в порции, поднесете и се насладете на вкуса и аромата му.

кюфтета в сос маринара

Бон Апети!

Източник: www.thechunkychef.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЛечения