Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм кайма смес
- 10 грама млян кимион
- 10 грама черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- половин връзка пресен магданоз
- половин връзка пресен лук
- 2 супени лъжици брашно
- 50 грама масло
за соса
- 5 меки домата
- 100 милилитра доматен сок
- 1-2 чушки
- 2 скилидки чесън
- листенца пресен магданоз
- зехтин около 50 милилитра
- 1 глава стар лук
- 50 милилитра бяло вино
- 5 грама захар
- сол, черен пипер
- 200 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата и я подправете със солта, черния пипер и кимиона. Нарежете лука, магданоза и ги прибавете. Разбъркайте и омесете каймата. От нея оформете кюфтета, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в сгорещеното масло.
Отцедете и подредете в тава. В същата мазнина запържете лука, нарязаните меки домати, чушките, чесъна и пресния магданоз. Добавете зехтина, виното, захарта, солта и пипера.
Задушете сместа и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Разпределете соса върху кюфтенцата и поръсете с кашкавала.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Разсипете ястието в порции, поднесете и се насладете на вкуса и аромата му.
Бон Апети!
Източник: www.thechunkychef.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Печени броколи в сметана с кашкавал
Коментари към Печени кюфтета в сос маринара с кашкавал