Кюфтенца от извара и кашкавал
Необходими продукти:
90 грама извара
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко или кефир
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
50-70 грама кашкавал
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, прибавете киселото мляко и разбъркайте. Намачкайте изварата с вилица и тогава я прибавете към яйцата. Подсолете на вкус, прибавете настъргания кашкавал и накрая сложете и брашното. От полученото тесто изпържете кюфтета от двете страни до златисто.
Добър апетит!
Снимка: kedem.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ползи от консумацията на извара
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Кюфтенца от извара и кашкавал