Баница със сирене, ориз и кашкавалена извара
Необходими продукти:
- 200 грама сварен бял ориз
- 400 грама готови кори за баница
- 200 грама натрошено сирене
- 200 грама кашкавалена извара
- 50-60 грама разтопено масло
- 2 разбити яйца
Начин на приготвяне:
Намаслете кръгла форма и застелете половината от корите. Сложете в купа яйцата, сиренето, изварата, разбъркайте и разпределете сместа в тавата.
Покрийте с останалите кори, намажете с разтопеното масло и запечете в загрята на 190 градуса фурна до златиста коричка.
След готовност покрийте с влажна кърпа. Разрежете и поднесете баницата топла, гарнирана с кисело мляко по желание.
Добър апетит!
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЯНГ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 300 мл.
ОЛ НУТРИШЪН ВЕГАН ГРАХОВ ПРОТЕИН 500 г
НУКС СЪН КОМПЛЕКТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50 50 мл + ЛОСИОН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ 50 мл
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ползи от консумацията на извара
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
Коментари към Баница със сирене, ориз и кашкавалена извара