Баница със сирене, ориз и кашкавалена извара
Необходими продукти:
- 200 грама сварен бял ориз
- 400 грама готови кори за баница
- 200 грама натрошено сирене
- 200 грама кашкавалена извара
- 50-60 грама разтопено масло
- 2 разбити яйца
Начин на приготвяне:
Намаслете кръгла форма и застелете половината от корите. Сложете в купа яйцата, сиренето, изварата, разбъркайте и разпределете сместа в тавата.
Покрийте с останалите кори, намажете с разтопеното масло и запечете в загрята на 190 градуса фурна до златиста коричка.
След готовност покрийте с влажна кърпа. Разрежете и поднесете баницата топла, гарнирана с кисело мляко по желание.
Добър апетит!
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
ГЛЮКОБЕЙТ таблeтки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
СУОНСЪН БЕРГАМОТ ЕКСТРАКТ капсули 500 мг * 30 SWH260
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Баница със сирене, ориз и кашкавалена извара