Хрупкави хапки от извара с яйца и кашкавал

Необходими продукти:
500 грама извара
300 грама настърган кашкавал
2 яйца
6 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
олио
Начин на приготвяне:
Намачкайте изварата и към нея добавете яйцата, кашкавала (предварително настърган), 2 супени лъжици от брашното и бакпулвера. Старателно разбъркайте всички съставки.
От така направеното тесто късайте по малко, овалвайте в останалото количество брашно и оформете топчета, които изпържете в силно нагорещено олио.
Когато станат златисти от всички страни, извадете от мазнината и може да поставите върху хартия (тя ще поеме излишното олио).
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Зеленчукова запеканка с извара
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
Коментари към Хрупкави хапки от извара с яйца и кашкавал