Хрупкави хапки от извара с яйца и кашкавал

Необходими продукти:
500 грама извара
300 грама настърган кашкавал
2 яйца
6 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
олио
Начин на приготвяне:
Намачкайте изварата и към нея добавете яйцата, кашкавала (предварително настърган), 2 супени лъжици от брашното и бакпулвера. Старателно разбъркайте всички съставки.
От така направеното тесто късайте по малко, овалвайте в останалото количество брашно и оформете топчета, които изпържете в силно нагорещено олио.
Когато станат златисти от всички страни, извадете от мазнината и може да поставите върху хартия (тя ще поеме излишното олио).
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Сладолед от извара и праскови с банани и мед
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
Коментари към Хрупкави хапки от извара с яйца и кашкавал