Тестени хапки с шунка, кашкавал и дресинг
Необходими продукти:
за тестото
- 500 грама пресято брашно
- по една щипка захар и сол
- 3 супени лъжици разстопено масло
- 9 грама суха мая
- 200 милилитра топла вода
за плънката
- 100-150 грама настърган кашкавал
- 100-150 грама фино нарязана шунка
за дресинга
- 2 чаени лъжички разтопено масло
- 1 чаена лъжичка горчица
- 1 чаена лъжичка сос Уорчестър
- 5 грама чесън на прах
- сух риган, босилек според вкуса
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, заедно със солта, захарта, маслото и маята. Налейте водата и разбъркайте. Замесете тесто и изчакайте да удвои обема си.
Разточете правоъгълна кора.
Поръсете я с кашкавал.
Добавете шунката и завийте руло.
Разрежете го по дължина и подредете хапките в тава, застлана с лист пергамент.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Още докато са топли намажете хапките с дресинга.
Пригответе го като смесите маслото с горчицата, соса, чесъна на прах и подправките. Разбъркайте и глазирайте. Подредете в чиния, поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: peaceloveandlowcarb.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
Коментари към Тестени хапки с шунка, кашкавал и дресинг