Панирани картофени хапки с кисело зеле и шунка
Необходими продукти:
450 грама обелени и сварени до омекване картофи
2 чаени чаши кисело зеле
1 чаена чаша нарязана на малки кубчета шунка
2 жълтъка
3/4 чаена чаша пълнозърнеста горчица
2 супени лъжици нарязан зелен лук
За панировката:
2 чаени чаши пшенично брашно
2 яйца, разбити с 2 супени лъжици прясно мляко
3 супени лъжици фина галета
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
1,5 чаена чаша заквасена сметана
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете сварените и обелени картофи на малки кубчета, след това ги намачкайте в голяма купа.
Прибавете към пюрето ситно накълцаното кисело зеле, кубчетата шунка, жълтъците, 1/4 чаена чаша от горчицата и зеления лук. Разбъркайте всичко старателно, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
От получената комбинация оформете малки топчета (използвайте около 1 супена лъжица смес за направата на една хапка), които подредете в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене. Приберете в камерата на хладилника за 30 минути.
Сгорещете мазнината за пържене. Подправете брашното, разбитите яйца с млякото и галетата със сол и черен пипер, след което оваляйте всяко картофено топче първо в брашното, после потопете в яйцата и завършете панировката с галетата. Изпържете хапките на порции в олиото до златисто (около 2-3 минути са достатъчни). Готовите изваждайте върху хартия, за да може тя да поеме излишната мазнина.
В малка купа смесете останалата горчица и сметаната, сложете сол и пипер, разбъркайте.
Поднесете предястието с този сос и поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Панирани картофени хапки с кисело зеле и шунка