Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
Необходими продукти
За бульона:
1 морков
1 глава лук
1 пилешко бутче
1 - 1,5 литра вода
сол и черен пипер на вкус
1 дафинов лист
За кюфтенцата:
100 грама настърган кашкавал (или подходящо твърдо сирене)
2 супени лъжици брашно
20 грама краве масло
1 яйце
щипка сол
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, прибавете цялата глава лук, подправките, бутчето. Нека бульонът се вари до готовност на месото. След това го извадете от течността, която прецедете.
Настържете моркова на ситно и добавете в бульона.
Следва направата на кюфтенцата. Пригответе "каймата" за тях смесвайки изброените по-горе продукти. С помощта на две супени лъжици оформете топчета и ги пускайте едно по едно във врящия бульон. Нека се варят в продължение на 5 минути и изключете котлона.
Затворете съда с капак, оставете супата така за 5 минути, след което може да поднесете в подходящи чинии или купи. Свареното бутче сервирайте отделно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Месо на токачка
Коментари към Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца