Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
Кубчетата бульон са удобство и ни улесняват по всяко време, когато имаме нужда от ароматни и апетитни сосове, супи или задушени ястия. Съхраняват се лесно и не губят вкусовите си качества. За целта са ни нужни няколко форми за лед, домашен бульон от варено пилешко месо, подправки по избор, сол и черен пипер на вкус. Ето как да си ги приготвим у дома.
В тенджера наливаме вода, подсоляваме я и добавяме пилешко месо. По желание може да овкусим с цели моркови, разполовен лук или нарязани други зеленчуци, магданоз или целина.
Варим на бавен огън, до готовност. Охлаждаме бульона и разпределяме течността във формите за лед.
Съхраняваме ги във фризер, след като изстинат напълно. По този начин винаги ще имаме естествени кубчета бульон, с които бързо и лесно ще подправим всяко ястие.
Опитайте и вие!
Източник: www.foodandwine.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пълнено пиле с картофи и гъби
Коментари към Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома