Пълнено пиле с ориз, плодове и орехи

Необходими продукти:
1 цяло пиле
200 грама сварен ориз
50 грама сушени кайсии
50 грама сушени сини сливи
30 грама стафиди
50 грама орехови ядки
5 ябълки
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилето.
Обелете 2 ябълки, почистете от семената и нарежете на малки парчета. Смесете ги със сушените плодове и нарязаните орехови ядки. След това прибавете към сварения ориз и разбъркайте.
С тази комбинация напълнете пилето и закрепете отвора с помощта на клечки за зъби.
Натрийте външната страна на пилето със сол и прясно смлян черен пипер, поставете го в подмазана с олио тава и изпечете в продължение на около 50 минути.
Останалите ябълки разрежете на парчета и сложете при пилето през последните 20-30 минути от печенето.
Добър апетит!
Снимка: loveandcook.net.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ПРОМОНЕОЛИПИДРА ФОРТЕ таблетки 240 мг * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържен ориз със зеленчуци, чесън, лук и къри
- Ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Ориз с домати и кайма
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
Коментари към Пълнено пиле с ориз, плодове и орехи