Кюфтета по чирпански

Необходими продукти:
600 грама кайма смес
1 яйце
2 глави лук
1 супена лъжица с връх галета
2 - 3 супени лъжици брашно
2 чушки (зелени или червени)
3 картофа
2 моркова
3 супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжица нелют червен пипер
зехтин/олио
копър
магданоз
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с яйцето и галетата (може да използвате бял хляб), прибавете 1/2 глава нарязан лук, сол и черен пипер на вкус. От тази смес направете кюфтенца и ги оваляйте в брашното.
В олиото/зехтина изпържете останалата 1 1/2 глава лук (нарязана), прибавете морковите, картофите и чушките, нарязани на кубчета. Запържете на слаб огън в продължение на 3 минути.
Сложете вода на котлона да заври и когато това стане, в нея пуснете оваляните в брашно кюфтенца за 3 минути. Към зеленчуците добавете червения пипер, долейте 1,5 - 2 ч. ч. гореща вода. След това сложете доматеното пюре, предварително разредено в малко студена вода. Подправете на вкус.
Прехвърлете кюфтетата в тенджерата със соса с помощта на решетъчна лъжица и варете на слаб огън в продължение на 20 - 25 минути (ако е необходимо, добавете още мъничко вода). Накрая сложете зелените подправки и след 5 минути изключете котлона.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Сочна телешка плескавица със сирене
Коментари към Кюфтета по чирпански