Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 150 грама захар
- 125 грама масло, разтопено
- 115 грама брашно
- 1 3/4 чаени чаши прясно мляко
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- пудра захар за поръсване
За гарниране:
- листенца мента
- лимонови кори
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете квадратна форма за печене с приблизителни размери 20 сантиметра.
- Внимателно разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг.
- В отделна купа разбийте жълтъците със захарта до гладък крем.
- Добавете ваниловия екстракт и маслото и включете миксера за 1-2 минути.
- Прибавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула до хомогенна консистенция.
- Поръсете с прясно изцедения лимонов сок и настъргани кори и бавно започнете да добавяте млякото, като бъркате непрекъснато.
- Накрая прибавете белтъците на сняг и отново разбъркайте.
- Изсипете сместа във формата и печете около 45-60 минути до златист цвят. Времето за печене може да варира в зависимост от фурната.
- Оставете сладкиша да се охлади, преди да го нарежете.
- Поръсете с пудра захар, гарнирайте и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Как да си захванем лимон от семка
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло