Как да съхраняваме правилно лимоните - част 1
Лимоните са плодове, които може да намерим целогодишно в търговската мрежа. Днес, те не са дефицитен продукт, с който трябва да се запасяваме, но пък цената му се променя драстично и то не в полза на потребителя. Затова събрахме различни начини за запазване на уникалните им свойства дълго време в домашни условия.
Ще разгледаме варианти, чрез които полезните цитруси да са свежи през лятото и през зимата, в хладилник и без него.

Съхранение на лимоните на стайна температура
На пръв поглед киселите жълти цитруси изглежда, че може да се съхраняват продължително на стайна температура, но с времето годността им за консумация значително намалява, защото те губят влажността си, изсъхват или обратното - плесенясват и се развалят.
Без хладилник срокът им за употреба е не повече от 14 дни. За да се удължи, намажете корите на плодовете с растително олио. Това ще ги запази още седмица.
За да не нагниват, е необходимо да се съхраняват на максимално сухо място, като е необходимо да се избягва попадането на пряка слънчева светлина върху тях. Също така, ако не се държат в хладилник, не бива да се слагат в найлонов пакет.

Съхранение на лимоните в хладилник
Най-често прибираме полезните цитруси в хладилника. За да се запазят по-дълго годни за използване, се препоръчва да се увият в хартия, преди да се поставят на студено. Така покритието ще поеме излишната влажност на плода.
Корите може да са намажат също с олио, следва затваряне в найлонов пакет и чак тогава - в хладилника.
От значение е и температурата в уреда и тя не трябва да бъде по-висока от +8 градуса.
Ако тези съвети се спазват, плодовете ще са свежи около 2 месеца.

Съхранение на разрязаните лимони
Да започнем с това, че разрязания цитрус няма как да запазим свеж дълго време, тъй като той просто ще изсъхне бързо. За да се забави този процес малко, лимонът се слага в чиния с разреза надолу и се затваря с чаша или друг подходящ съд.
Друг ефективен начин за запазване на нецял плод е като преди да се постави върху чинията, тя се намаже с оцет или се поръси със захар.
Ако се нанесе върху разреза яйчен белтък, също ще се постигне известен резултат.
Вариант е и да потопите цялата част на лимона във вода, която да не покрива разреза.

Към втората част >>>
Източник: kak-hranit.ru
Снимки: kak-hranit.ru; kuhniclub.ru; LiveInternet; bolshoyvopros.ru; lady-home.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗЕЛЕН ЧАЙ С ЛИМОН, ГИНКО И ДЖИНДЖИФИЛ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЖАН Д'АРСЕЛ АМПУЛИ ОЙЛ КОНТРОЛ 2 мл. * 7
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ PRESIDENTE 200 мл
ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ ДУШ ГЕЛ С ЛИМОН И МАНДАРИНА 300 мл
БИО ДЕТОКС ЧЕРЕН ДРОБ ампули * 20 3 CHENES
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Пилешко филе с мед и горчица
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- За какво помага лимонът
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
- Как да свалим високата температура с лимон
- Сироп от мандарини с лимонов сок
Коментари към Как да съхраняваме правилно лимоните - част 1