Чипс от тиквички с пармезан на фурна

Необходими продукти:
- 3 средно големи тиквички, нарязани на тънки филийки
- 3 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- черен пипер на вкус, прясно счукан
- щипка сол кашер
- зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте дъното на две големи тави с хартия за печене.
- Подредете тиквичките върху кухненска хартия, отгоре ги покрийте с втори пласт хартия и леко ги притиснете с длани, за да ги подсушите.
- Разпределете ги в подготвените тави и поръсете със зехтин.
- В малка купичка комбинирайте пармезана, магданоза, черния пипер и солта. Разбъркайте.
- Разпределете сместа върху тиквените филийки и печете около 25-30 минути, докато пармезанът се разтопи.
- Поднесете чипса от тиквички топъл, гарниран с чеснов сос.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Бърз чипс от пармезан
- Печени аспержи с пармезан
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Чипс от тиквички с пармезан на фурна