Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки

Необходими продукти:
- 2 червени картофа
- 2 сладки картофа
- 1-2 щипки лук на прах
- сол на вкус
- 1 щипка чесън на прах
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаена лъжичка изсушена мащерка
- 1/4 чаена лъжичка изсушен розмарин
- 1/4 чаена лъжичка изсушен магданоз
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса, измийте, подсушете и нарежете картофите на фино.
Сипете ги в купа, овкусете с всички подправки, добавете зехтина и разбъркайте.
Застелете тава с лист пергамент, наредете картофките едни до други, поръсете с пармезан и запечете за 20 минути.
Поднесете чипса топъл или студен и му се насладете с напитка по ваш избор.
Наздраве!
Източник: www.couponclippingcook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Запечена франзела със сирене и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Използвайте чипса като лесна подпалка за огън
- Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
Коментари към Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки