Сиренов чипс
Необходими продукти:
- 500 грама сирене чедър, настъргано
- 2 супени лъжици брашно
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа смесете сиренето с брашното и разбъркайте добре.
- Намажете с масло дъното на тиган с незалепващо покритие и го загрейте на средно слаб огън.
- Разпределете чипса с помощта на лъжица, като имате предвид, че 2 супени лъжици са необходими за направата на 1 кръгче.
- Печете за около 3 минути, без да докосвате чипса, след което го обърнете с помощта на шпатула и печете още 2 минути.
- Поставете готовите кръгчета върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Оставете чипса да се охлади до стайна температура, преди да го сервирате.
- Подправете според вкуса и поднесете с любимия си сос.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВ ЧИПС 60 гр.
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Сиренов чипс