Сиренов чипс
Необходими продукти:
- 500 грама сирене чедър, настъргано
- 2 супени лъжици брашно
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа смесете сиренето с брашното и разбъркайте добре.
- Намажете с масло дъното на тиган с незалепващо покритие и го загрейте на средно слаб огън.
- Разпределете чипса с помощта на лъжица, като имате предвид, че 2 супени лъжици са необходими за направата на 1 кръгче.
- Печете за около 3 минути, без да докосвате чипса, след което го обърнете с помощта на шпатула и печете още 2 минути.
- Поставете готовите кръгчета върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Оставете чипса да се охлади до стайна температура, преди да го сервирате.
- Подправете според вкуса и поднесете с любимия си сос.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВ ЧИПС 60 гр.
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Тутманик
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Сиренов чипс