Ябълкови кръгчета в бирена панировка

Необходими продукти:
- 1 яйчен белтък
- 1 чаена чаша бира
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/8 чаена лъжичка лют червен пипер
- 3 ябълки, обелени, почистени от семките и нарязани на тънки филийки
- олио за тигана
За поръсване:
- морска сол или пудра захар
Начин на приготвяне:
- Загрейте олио с дълбочина 5 сантиметра в дълбок тиган или тенджера на средно силен огън.
- В голяма купа разбийте яйчния белтък до пенлива консистенция.
- Добавете бирата, брашното, солта, канелата и лютия червен пипер и разбъркайте до гладка смес.
- Потопете ябълковите филийки в сместа, отцедете излишъка и внимателно поставете в тигана. Работете на партиди, в зависимост от неговата големина.
- Пържете около 1 минута от всяка страна до златист цвят. Повторете с останалите продукти.
- Извадете ябълковите кръгчета с решетъчна лъжица и ги поставете върху хартия за печене, за да се отцедят от мазнината.
- Поръсете ги с пудра захар или морска сол, в зависимост от това как искате да ги поднесете - сладки или солени.
Приятен апетит!
Снимки: inspiredtaste.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
АЛОКСИ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
РЕКЗЕ СТИЛИЗИРАЩ ГЕЛ 27 100 мл.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ОТ СВЕЖИ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ филтър * 15
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА 1001 NIGHTS филтър * 15
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Класически пържен картофен чипс
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Лечебните свойства на ябълковия оцет
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
Коментари към Ябълкови кръгчета в бирена панировка