Тиквени хапки с пармезан

Необходими продукти:
1 килограм тиква
200 грама галета
100 грама пармезан
1 яйце
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парчета, обелете и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути. След това смелете до получаването на пюре или просто намачкайте с вилица. Изцедете излишната течност и към пюрето прибавете яйцето, сол на вкус, половината галетата и пармезана.
Ако имате стар хляб, може да използвате вместо галетата, но първо го смелете на трохи.
Разбъркайте всички продукти, за да се получи еднородно тесто.
От него оформете хапки под формата на топчета и ги оваляйте в останалото количество галета.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Поднесете хапките топли, може да допълните с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
НовПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Бърз чипс от пармезан
- Печени аспержи с пармезан
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Пилешки хапки Терияки
Коментари към Тиквени хапки с пармезан