Тиквени хапки с пармезан
Необходими продукти:
1 килограм тиква
200 грама галета
100 грама пармезан
1 яйце
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парчета, обелете и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути. След това смелете до получаването на пюре или просто намачкайте с вилица. Изцедете излишната течност и към пюрето прибавете яйцето, сол на вкус, половината галетата и пармезана.
Ако имате стар хляб, може да използвате вместо галетата, но първо го смелете на трохи.
Разбъркайте всички продукти, за да се получи еднородно тесто.
От него оформете хапки под формата на топчета и ги оваляйте в останалото количество галета.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Поднесете хапките топли, може да допълните с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ФАРМАСИ ЛАБОРАТЪРИС ПРОСТАМИН таблетки * 30
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ОСТРОВИТ ВЕГЕ ПРОТЕИН БЛЕНД 700 г
ПРОКСЕЛАН супозитории * 10 НАТУРФАРМА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Спагети с пармезан и яйца
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Тиквени хапки с пармезан