Тиквени хапки с пармезан

Необходими продукти:
1 килограм тиква
200 грама галета
100 грама пармезан
1 яйце
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парчета, обелете и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути. След това смелете до получаването на пюре или просто намачкайте с вилица. Изцедете излишната течност и към пюрето прибавете яйцето, сол на вкус, половината галетата и пармезана.
Ако имате стар хляб, може да използвате вместо галетата, но първо го смелете на трохи.
Разбъркайте всички продукти, за да се получи еднородно тесто.
От него оформете хапки под формата на топчета и ги оваляйте в останалото количество галета.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Поднесете хапките топли, може да допълните с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мариновано овче сирене с босилек
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Бразилски хапки с пилешко месо (Коксинха) и доматен сос
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Спагети с пармезан и яйца
- Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
- Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан
- Кошнички от пармезан с пълнеж
Коментари към Тиквени хапки с пармезан