Тиквени хапки с пармезан

Необходими продукти:
1 килограм тиква
200 грама галета
100 грама пармезан
1 яйце
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парчета, обелете и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути. След това смелете до получаването на пюре или просто намачкайте с вилица. Изцедете излишната течност и към пюрето прибавете яйцето, сол на вкус, половината галетата и пармезана.
Ако имате стар хляб, може да използвате вместо галетата, но първо го смелете на трохи.
Разбъркайте всички продукти, за да се получи еднородно тесто.
От него оформете хапки под формата на топчета и ги оваляйте в останалото количество галета.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Поднесете хапките топли, може да допълните с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ОРГАНИК ШОП ОБНОВЯВАЩ ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ ТИКВА И МЕД 75 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
Коментари към Тиквени хапки с пармезан