Тиквени хапки с пармезан

Необходими продукти:
1 килограм тиква
200 грама галета
100 грама пармезан
1 яйце
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парчета, обелете и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути. След това смелете до получаването на пюре или просто намачкайте с вилица. Изцедете излишната течност и към пюрето прибавете яйцето, сол на вкус, половината галетата и пармезана.
Ако имате стар хляб, може да използвате вместо галетата, но първо го смелете на трохи.
Разбъркайте всички продукти, за да се получи еднородно тесто.
От него оформете хапки под формата на топчета и ги оваляйте в останалото количество галета.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Поднесете хапките топли, може да допълните с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Мариновано овче сирене с босилек
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Хапки от маслини в тесто
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Мариновани пилешки хапки
Коментари към Тиквени хапки с пармезан