Пилешки пържоли в лимонов сос
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди /около 300 грама всяка/
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1 1/4 чаена чаша пилешки бульон
- 3/4 чаена чаша нискомаслена сметана
- 1 1/2 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 3-4 супени лъжици лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
За гарнитура:
- паста /или картофено пюре/
- пресен магданоз, ситно нарязан
Начин на приготвяне:
- Разполовете пилешките гърди, за да направите 4 пържоли.
- Поръсете ги от двете страни със сол и черен пипер, след което ги набрашнете и изтръскайте излишното количество брашно.
- Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на средно силен огън, като от време на време го разклащате, за да се смесят.
- Запържете пилешките пържоли от всяка страна до златисто и ги извадете от тигана.
- Намалете силата на котлона и изсипете в тигана 1/4 чаена чаша от пилешкия бульон. Когато започне да къкри, добавете останалия бульон и сметаната. Варете в продължение на 2 минути.
- Добавете лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Върнете пилешките пържоли в тигана и изключете котлона след около минута.
- Поднесете с гарнитура от паста или картофено пюре и поръсете с пресен магданоз.
- Прехвърлете соса в малка купичка или сосиера и го сервирайте отделно.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Отглеждане на лимон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешки пържоли в лимонов сос